woensdag 18 juli 2012

Beste ketchup grap....

Vaak, als ik met B en T van school naar huis loop en we de weg oversteken, vertel ik deze mop. Hun Engels is nog niet helemaal toereikend om hem ook echt te snappen, maar de hele weg terug naar huis wordt er daarna vrolijk "Catch up, catch up" geroepen!

woensdag 11 juli 2012

Heinz voelt mijn hete adem in de nek


Wat ik nu toch weer zie op FB?! Heinz heeft een nieuwe actie bedacht om zijn ketchup aan de man/vrouw te brengen:
Say it with a bottle
Verras eens iemand met een originele Heinz ketchup fles als cadeautje of bedankje. Of zet hem gewoon lekker zelf op tafel.
Verzin een tekst en maak je eigen unieke fles!
De slide show laat leuke mannen en vrouwen zien die verrast opkijken naar een fles ketchup met een persoonlijke tekst erop: friende voor alteit, betrapt, niet weer opmaken a.u.b., deze is van het huis, eindelijk je eigensleutel, veel kusjes, mamma …

Ik zie het Heinz-marketing-team al bij elkaar komen, het moet eind juni geweest zijn. In het ketchup circuit gonsde het van de geruchten. Er had zich een nieuwe, tot nu toe nog onbekende, ketchup aanbieder gemanifesteerd die wel eens een groot aandeel van de markt zou kunnen gaan opeisen. Men verwachtte stevige concurrentie op gebied van smaak en likeability. Daarop moest actie ondernomen worden.

Een “nu nog lekkerder” of “verbeterd recept” campagne was niet de eerste keuze. Dat zouden de huidige Heinz ketchuppen ongeloofwaardig maken. Persoonlijk word ik altijd een beetje angstig van dit soort boodschappen: waarom nu ineens verbeteren? Heb ik dan tot nu toe bocht gegeten? Maar dat terzijde.
Het Heinz-marketing-team wilde geen argwaan wekken en het moest een snelle actie worden met de inzet van sociale media. Men koos daarom voor “personificeer” actie die via FB uitgezet zou worden. Ze zagen het helemaal voor zich: na de wijnfles met je eigen label van de Hema, nu ook je eigen fles Heinz ketchup met leuke tekst.
De FB was er al, de fotoshoot snel geregeld en voor de voorbeeld teksten hebben de Heinz-marketeers een gezellige middag zitten brainen. Het resultaat mag er zijn!
Nu maar hopen dat hun verkoopcijfers deze zomer een beetje stabiel blijven.

Oh ja, de tekst “friende voor alteit” was geen tikfout van mij, maar een grap van Bart die zijn vriend Art graag plaagt met zijn dyslexie… zelfs op zijn verjaardag. Bart gaf Art een gepersonificeerde fles ketchup.  (http://www.facebook.com/heinznederland). Van je vrienden moet je het maar hebben!

Lieve bloglezers, mijn ketchup is nog steeds hetzelfde, is alléén met BIG TASTE label verkrijgbaar en kost € 4,50. Bestellen kan per mail bigtastenowaste@gmail.com. Levering al binnen enkele dagen, want ik heb voorraad staan!
(foto: Gabriëlle de Kroon)

woensdag 4 juli 2012

Geef je tomaten nooit een naam

Een wijze les: geef nooit je tomaten een naam… Dan ga je te veel aan ze hechten en dan lopen ze de kans niet meer in de pan te belanden, waar ze horen.
Bij alle left-over tomaten die ik van de kweker heb gehad zat ook een Siamese tweeling tomaat. Ze deelden een steeltje. Verder waren ze prima in orde, alleen dat gedeelde steeltje maakte dat ze bij mij terecht zijn gekomen en niet bij de Lidl (want daar levert mijn kweker ze aan).
Bij thuiskomst vonden B en T de Siamese tweeling tomaat de aller-aller-aller-leukste tomaat van het hele wereld en hebben het onlosmakelijk verbonden duo Henk en Garry genoemd.
Henk en Garry gingen een eigen leven leiden. Ze lagen op tafel als wij aan het eten waren. Als B en T uit school kwamen werd de dag even doorgenomen met Henk en Garry en voor het slapen gaan kregen ze een nachtzoen. “Welterusten Henk en Garry, morgen gezond weer op!” B en T hielden van Henk en Garry.
Maar ze konden niet eeuwig vrienden blijven, dat stond al vast toen Henk en Garry geplukt werden. Eenmaal geoogst begint het verval. En zo ook moest aan het bestaan van Henk en Garry uiteindelijk een eind komen. In de pan of in de groene bak, linksom of rechtsom.
En omdat ik dit project niet begonnen ben om goede tomaten in de groen bak te gooien zijn Henk en Garry in de pan en in de pot beland.
Toen B en T thuis kwamen van school welde er tranen in hun ogen nadat ik ze verteld had over het lot van Henk en Garry. Mijn troostende woorden dat Henk en Garry er bijna niets van gevoeld hebben, hoorde ze niet eens meer.
‘s Avonds, voor het slapen gaan, keek T uit zijn raam naar de sterren. “Kijk, daar heb je Henk, en die daarnaast, dat is Garry..”  

dinsdag 3 juli 2012

Tomaten lied

Zit ik naar Radio Tour de France te luisteren hoor ik ineens dit tomaten-lied voorbij komen! 


Sommige mensen beweren dat als je tegen planten praat, ze beter groeien. Misschien is het voor het algehele ketchup proces wel heel belangrijk dat er tijdens het koken de juiste muziek te horen is.... 
De komende keer dat ik weer lekker ketchup sta te maken zal ik deze op repeat zetten. 
Kijken of je het proeft!

maandag 2 juli 2012

Potten...


Dit weekend drie potten verkocht en nog een stuk of vijftien over voor andere liefhebbers.


Over potten gesproken... ik moet gaan nadenken over meer potten. Op dit moment gebruik ik mijn gehele recycle voorraad op, maar daar red ik het niet mee als ik serieus (weliswaar niet op een Heinz-schaal) ketchup ga maken. En etiketten. Moet ik ook nog achteraan. En wil ik dan hang of plak etiketten? Hang vind ik zelf mooier, dat ziet er gewoon beter uit. Maar plak is misschien handiger.
Ik heb gelukkig wel een logo! Dat is altijd heel belangrijk.